Jdi na obsah Jdi na menu
 


La crème glacée

15. 8. 2015

Poněvadž už mám dost těch veder, kdy bych ze sebe nejraději svlíkla i kůži, rozhodla jsem se připravit si domácí bezlaktózovou zmrzlinu. Tu byste v obchodě těžko sháněli (leda nějakou tu barevnou "vodovou"...).

Příprava není složitá, potřebujete pouze trpělivost, zatímco si krém bude hovět v mrazáku a vám se už budou sbíhat sliny. :)

 

Potřebujeme:

  • 500 ml bezlaktózové smetany ke šlehání (nebo, pokud netrpíte intolerancí, tak klidně obyčejné)
  • 2 polévkové lžíce kakaa
  • 2 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 2 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru

 

Příprava:

Připravíme si 3 mísy. V první vyšleháme oba bílky, v druhé míse smetanu a ve třetí smícháme žloutky, cukry a kakao. Obsah všech mís nalijeme do jedné, pečlivě vyšleháme a hotový krém vlijeme do uzavíratelné nádobky, kterou dáme do mrazáku. Teď už nezbývá, než 5 až 6 hodin počkat... a slibuju, že výsledek bude stát za to!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář